Modellering

Van Erfgoedthesaurus

Ga naar: navigatie, zoeken

Het verbinden van de Erfgoedthesaurus met content gebeurt in het Referentienetwerk. In deze omgeving worden kenmerken over content gekoppeld aan termen uit de Erfgoedthesaurus.

Met kenmerken wordt bedoeld, wat kun je over content, bijvoorbeeld een gebouw of persoon zeggen? Bij een gebouw kan dat zijn: Wat is het?, Wie heeft het gemaakt?, Wanneer is het gemaakt? of Waar staat het? De resultaten van deze vragen worden als koppelingen opgeslagen in het Referentienetwerk. Dit gebeurt aan de hand van termen, bijvoorbeeld: bij de vragen over Het Paleis op de Dam kan het antwoord op de Wat-vraag? zijn: “Paleis” en “Stadhuis”, bij de Waar-vraag?: “Amsterdam”. Het gebruiken van een vaste omschrijving voor content kenmerken en termen, respectievelijk in Erfgoedthesaurus en RDF-triples zorgt voor een betere vindbaarheid van content.

Voor het op een zinvolle en werkbare wijze koppelen van metadata en termen heb je een gestructureerde omgeving nodig. Dit modelleren wordt in dit hoofdstuk beschreven in de paragrafen:


Persoonlijke instellingen

sl
דומיין בעברית  דומיין  דומין  תוכנה לניהול  קשרי לקוחות  CRM, ניהול קשרי לקוחות  דומין בעברית  פורומים  ספרדית  גיבוי